3 gode råd til køb af vandseng

Overvejer du at købe en vandseng til dit soveværelse? Så er du ikke den eneste. Selv om vandsengens popularitet har set bedre dage, er der nemlig til stadighed mange danskere, der køber sig en vandseng.

Der er dog mange spørgsmål der kan opstå, når du skal købe din vandseng. For det er et stort indkøb, hvor det derfor er vigtigt, at du får valgt rigtigt.

… Det kan du heldigvis finde hjælp til at gøre i denne artikel! I denne lille artikel kan du nemlig blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber din vandseng.

1. Undersøg markedet

Første råd giver måske sig selv: Undersøg markedet for vandsenge.

Vi mener dog stadig, at det er værd at nævne, da mange ikke gør deres research ordentligt.

Du kan undersøge markedet ved at besøge de enkelte vandsenge-forhandlere. Dette kunne du eksempelvis gøre ved at google ordet ”vandsenge”.

Det kan dog være lidt svært at finde hoved og hale i informationen, som du finder hos de forskellige forhandlere.

En anden måde til at blive klogere på vandsenge kunne således være at finde guides, som forhandlerne ikke selv har skrevet. Sådan en guide kan du eksempelvis finde hos Sengeguruen.dk, der her giver deres råd til at købe en vandseng.

Undersøg også hvad forbrugernes eventuelle anmeldelser af de forskellige vandsenge siger.

2. Besvar spørgsmålet: Er en vandseng det rigtige for mig?

Inden du går videre med dit køb, bør du naturligvis være helt sikker på, at en vandseng er det rigtige valg for netop dig.

Der er nemlig både fordele og ulemper ved at vælge en vandseng. Nogle fordele kunne være:

  • Muligvis godt for ryggen – Et studie fra SDU indikerer, at vandsenge kan have en god effekt for ryggen. Vær dog opmærksom på at hvad der har vist sig godt for andre i et studie, ikke nødvendigvis er det for dig.
  • Perfekt temperatur – En vandseng bliver varmet op ved hjælp af et varmesystem. Hermed kan du bedre selv styre sengens temperatur end ved en traditionel seng, hvor temperaturen afhænger mere af lokalets temperatur.
  • Et finurligt valg – Og sidst men ikke mindst kommer vi selvfølgelig ikke uden om, at en vandseng er en lidt uortodoks seng i dagens Danmark. Kan du godt lide at gå dine egne veje, må du altså siges at gøre det med dette køb.

… Og nogle ulemper kunne være:

  • Relativ høj pris – Vandsenge på det danske marked kan være svære at finde til under 10.000 kr. Hermed ligger de prismæssigt på linje med kontinentalsenge og elevationssenge, mens boxmadrasser typisk kan findes billigere.
  • Kan punktere – Det er meget usandsynligt, at det sker, men der er en risiko for, at vandsengen punkterer. Vandsenge kan med andre ord kræve lidt vedligehold.
  • Ikke energivenlig – Selv om vandsenge i dag typisk bruger meget lidt strøm sammenlignet med tidligere, så bruger de stadig strøm. Er du meget klima- og/eller prisbevidst, er en vandseng derfor måske ikke den optimale løsning for dig.

3. Bestil din vandseng

Har du afgjort, at vandsengen er det rette valg for dig? Og har du fundet den rette vandseng? Så er der ikke andet at gøre end at få bestilt din nye skvulpende seng.

Vi kan som en sidste bemærkning lige nævne, at det jo altid er en god idé at holde øje med aktuelle tilbud.

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *