Vil du gøre din have en smule flottere?

Der findes ingen bedre følelse i verden, end at kunne nyde ens have i fulde drag. I en have gemmer sig de fineste sommerfugle, mest spændende insekter og smukkeste blomster. Her kan man dyrke friske grøntsager i køkkenhaven eller så lækker purløg til æggemaden. Ens have kan være ens paradis. Et sted, hvor man kan trække sig tilbage og bare være sig selv for en lille stund. Men en have kræver også pasning, og især til foråret og efteråret er der noget arbejde forbundet med at være haveejer. Arbejdet kan dog være en del sjovere, hvis man har gjort sit forarbejde og føler sig tilpas i sin have. Det kan højbede og en bøgehæk hjælpe meget med.

En tryg oase

En have er et sted, hvor man bare kan være. Her er der plads til hele familien, og man kan både nyde morgenkaffen på haveterrassen eller spille bold til familiefester. Det vigtige er, at man føler sig tryg i sin have, og at man kan slappe af. Derfor kan det være en god idé at plante en hæk rundt om sin have, så man undgår, at uvedkommende kigger ind. Det kan være med til at øge følelsen af sikkerhed og oase, og samtidig samler det haven på en rigtig fin måde. Plant bøgehæk i din have, hvis du foretrækker en klassisk hæk i en dejlig grøn farve. En bøgehæk er derudover nem at passe, og den passer til meget. Heldigvis kan man også plante bøg som færdighæk, hvilket forenkler arbejdet en del.

Praktiske højbede

Noget der også gør arbejdet i haven en del mere behageligt er højbede. Det smarte ved højbede er netop deres højde, idet man skåner sin ryg for smerter. Man kan udføre sit havearbejde lettere oprejst, hvilket gør bedene meget mere tilgængelige og nemme at luge. Når man vil anlægge et højbed, kan man med fordel indbygge kapilærkasser i sit højbed. Kapilærkasser gør vandingen af bedet meget nem, idet rødderne og jorden selv suger det vand, der er brug for. En almindelig kapilærkasse kan indeholde omkring 40 liter, og derfor behøver man heller ikke at vande så tit. På den måde er højbede og kapilærkasser en rigtig god idé for dig, der har lyst til at gøre havearbejdet en smule nemmere og sjovere. Og så hjælper det selvfølgelig også, at højbede er utrolig flotte at kigge på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *