Menstruationskopper er gode for dig, for din økonomi og for miljøet

Det er altid godt med en tretrinsraket, og sådan en har vi at gøre med her. De såkaldte menstruationskopper har nemlig tre primære fordele, som jeg vil komme ind på her i artiklen. Inden jeg går igang, vil jeg lige pointere at dette ikke er for at pege fingre af nogen, det er blot til inspiration.

Menstruationskopper er gode for dig

Normalen er at tamponer og menstruationsbind er fyldt med blegemiddel. Det er de af den ene årsag, at de skal se indbydende ud. Men der er ulemper ved brugen af blegemiddel, og det er at din hud og krop ikke har godt af at gå rundt med det så tæt op ad sig, som det er tilfældet med hygiejnebind og tamponer. Det siger vel egentlig sig selv. Det er bare de færreste der er blevet gjort opmærksomme på denne lille detalje, som jeg ikke kender konsekvenserne på. De er bare ikke særligt gode. En menstruationskop lavet af naturgummi, er 100% naturlig og afgiver ingen skadelige stoffer. 

Menstruationskopper er gode for din økonomi

Som menstruerende har du nok lagt mærke til at du skal købe en hel del bind eller tamponer ind i løbet af året. Nøjagtig hvor mange, det skal jeg ikke kunne sige af gode grunde, men jeg kan afsløre for dig, at tallet løber op. Alle disse penge som du bruger på dine engangs bind og tamponer, dem kan du spare ved at bruge en menstruationskop. Sådan en lille fætter kan nemlig bruges igen og igen. Jeg skal ikke kunne sige hvor mange gange den kan bruges, men en ting er sikkert, den kommer til at spare dig for mange tusinde kroner på den lange bane. 

Menstruationskopper er gode for moder jord

Alle de engangs bind og tamponer, som menstruerende går og smider ud flere gange om måneden, kan vi spare ressourceforbruget for, en menstruationskop ad gangen. De fleste menstruationsbind og tamponer er lavet af plastik, og der er da vist noget med at det ikke er så godt at vi går og bruger for meget af det. 

Find andre gode sager, som fx bæredygtige mode artikler her.

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *