Hvad laver en sexolog?

En sexolog er en person, der specialiserer sig i at undersøge og behandle seksuelle problemer og spørgsmål. Nogle sexologer er psykologer, men mange er også læger, socialrådgivere, sygeplejesker eller noget fjerde af uddannelse. Vejen til at blive sexolog er ikke fastlagt fra start.

Hvilke emner behandler en sexolog?

Sexologer behandler ofte patienter med seksuelle problemer, såsom impotens, manglende sexlyst, Peyronies syndrom eller manglende evne til at få orgasme. De kan også behandle patienter, der lider af seksuelt overførte sygdomme som fx HIV eller kønssygdomme.

Sexologer arbejder ofte på hospitaler, klinikker eller i privat praksis. Mange sexologer arbejder dog i offentlige institutioner såsom sundhedscenter, rådgivningskontorer eller lignende.

Hvordan kan en sexolog hjælpe mig?

En sexolog kan hjælpe dig med at tackle dine seksuelle problemer. De kan også vejlede dig i forhold til prævention og seksuel sundhed, ligesom de kan hjælpe dig med at forstå og acceptere din seksualitet.

Trykbølgebehandling kan lindre mange problemer

En af hendes specialiteter er at behandle rejsningsbesvær og Peyronies syndrom med trykbølgebehandling. Det foregår ved at sende trykbølger ind i vævet.

Helt overordnet set kan trykbølgebehandling afhjælpe mange problemer, inkl. smertebehandling og hvis man har led i en eller anden form for betændelsestilstand.

Rejsningsbesvær kan afhjælpes med en pumpe

Er du mand og oplever du rejsningsproblemer, kan en pumpe være en effektiv behandlingsmetode. En pumpe er en lille cylindrisk pumpe, der sættes over penis. Pumpen tager fat om penis og suger luft ud af cylinderen, hvilket skaber et vakuum.

Vakuumet gør, at der kommer mere blod til penis, og dermed også en forøget erektion. Det er en meget enkel behandling, der ikke kræver nogen form for medicin eller operation.

Hvordan finder jeg en sexolog?

Du kan finde en sexolog i dit lokale sundhedscenter eller på hospitalet. Du kan også søge på nettet og søger du online er der stor chance for at du støder på Lea Florczak, som er sexolog med base i Odense.

Hun er oprindeligt uddannet sygeplejerske, men har siden 2017 i sin private praksis hjulpet mange med deres sexuelle problemer og arbejdet med at forbedre deres sexuelle sundhed.

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *