Derfor skal du investere i ETF’er

Annonce

Har du allerede kastet dig ud i aktiemarkedet og måske for længst købt din første aktie? Eller er du nybegynder, og skal først til at sætte dig ind i, hvordan aktiemarkedet fungerer? Uanset hvor meget erfaring du har med køb og salg af aktier, bør du vide hvad en ETF er. ETF står for Exchange Traded Funds. Ved at investere i ETF’er, får du investeringer med meget lave forvaltningsomkostninger, og er som regel meget mindre risikabelt end investering i aktier. Selv som nybegynder kan det være let at investere i ETF’er og få et afkast, og du kan læse mere om, hvad det er og hvorfor du bør investere i dem her.

Hvad er en ETF?

ETF’er børsnoterede fonde. Når du investerer i ETF’er, investerer du altså i en fond, frem for en enkelt virksomhed, som du gør når du køber aktier. Fonde består nemlig af flere forskellige virksomheder, og når du investerer i en ETF, investerer du på én gang i alle de virksomheder, som fonden består af. Fonden er som regel investeringer i aktier og obligationer, men kan også være i råvarer eller ejendom. ETF’er kaldes ofte også indeksfonde, fordi mange følger udviklingen i et bestemt indeks, så hvis indekset stiger, så vil værdien af din investering i denne ETF også stige.

Hvorfor investere i ETF’er?

Hvis du har bare lidt erfaring med at købe aktier og obligationer ved du, at det bedste råd til at undgå tab, er at sprede sine aktier – man skal altså ikke lægge alle sine æg i en kurv. Dette kaldes også diversificering, og det vil sige, at man skal have mange forskellige former for investeringer i sin portefølje, som man kalde alle de investeringer, man har. Derfor bør man både investere i aktier og obligationer og også forskellige markeder, for eksempel både teknologiaktier, aktier i sundhedssektoren eller bæredygtige aktier. Ved at investere i en ETF får du altså nemt og hurtigt spredt dine aktier ved blot ét køb.

Find en handelsplatform 

Hvis du vil købe og sælge ETF’er, skal du gøre det over en online handelsplatform. Her skal du oprette en konto, hvor du overfører alle de penge, du gerne vil bruge til at investere for. På platformen kan du så få et overblik over, hvilke ETF’er du kan købe aktier i. Og så foregår det ellers som du normalt køber aktier. Du vælger det beløb, du vil købe aktier for, og så skal du selvfølge tage hensyn til markedet og om det er et fordelagtigt tidspunkt at investere i de ETF’er, du overvejer. 

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *